Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jörg Kastner

Artikelen 1 Spots 1 beschrijving bewerken

Jörg Kastner (Minden, Duitsland, 1962), auteur van thrillers, fantasy en historische romans, is een van de gelukkigen die wel heel gemakkelijk een uitgever voor zijn werk vond. Hij schreef een biografie over de Duitse schrijver Karl May, waarna uitgever Kastner vroeg of hij wilde schrijven voor de Jerry Cotton-serie, paperbacks die in de kiosk van stations lagen. Elke week een nieuw avontuur. Kastner werd een van de acht co-auteurs, maar schreef in zijn vrije tijd aan zijn eigen boek.

Hij brak in 1994 door met de misdaadroman Dr. Watson und der Fall Sherlock Holmes, in 1997 gevolgd door Sherlock Holmes und der Schrecken von Sumatra. Zijn eerste naar het Nederlands vertaalde werk was De Christus-smaragd  (Der Engelspapst, 2000), de start van de populaire Engelen-trilogie, waarvan verder nog De Engelenburcht  (Der Engelsfluch, 2003) werd vertaald. In 2015 maakte Karakter Uitgevers de aanzet tot de vertaling van de eerste delen van Kastners historische thrillerserie 'De Germanen-sage': Thorag de Germaan  en Wolvenbroeders. In deze serie is de hoofdrol weggelegd voor veldheer Arminus. Van Kastners hand verschenen ook nog enkele historische romans in Nederlandse vertaling. 

Nieuwste boek

Meer over Jörg Kastner

Interview Jörg Kastner
01 november 2005
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Listmania Duitstalige vertaalde series
16 mei 2021 104 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken