Advertentie

José Eduardo Agualusa

beschrijving bewerken

José Eduardo Agualusa (1960) wordt geregeld vergeleken met Latijns-Amerikaanse magisch realist als Jorge Amado en deelt met deze auteur een liefde voor fabels, fantasie en tropische sensualiteit. Hij is beïnvloed door de Poolse schrijver/journalist Ryszard Kapuściński en door de Colombiaan Gabriel García Márquez. Beiden bezochten Angola en schreven over de vrijheidsstrijd, onafhankelijkheid (1975) en de daarop volgende burgeroorlog.

Hij woont afwisselend in Lissabon, Rio de Janeiro en Luanda. In zijn werk speelt het onderscheid tussen fictie en werkelijkheid, tussen leugen en waarheid vaak een grote rol. Zelf zegt hij juist door het absurde te worden aangetrokken. Dat bleek bijvoorbeeld in zijn veel gelauwerde en prijswinnende roman De handelaar in verledens, die grotendeels door een gekko wordt verteld. José Eduardo Agualusa verbleef in 2009 in het Schrijvershuis in Amsterdam om aan Het labyrint van Luanda te werken.

Nieuwste boek

Een algemene theorie van het vergeten - José Eduardo Agualusa Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken