Advertentie

Laura Lippman

Artikelen 2 Spots 2 beschrijving bewerken

Laura Lippman (Atlanta, Georgia, 1959) is een New York Times bestsellerauteur van vele misdaadromans. Ze groeide op in Baltimore, Maryland. Voordat ze zich op het schrijven richtte, werkte ze als journalist. In 1997 debuteerde ze met de thriller Baltimore blues, het eerste deel van haar veelgeprezen serie met privédetective Tess Monaghan in de hoofdrol. Lippman situeerde de verhalen in Baltimore, de stad waar ze opgroeide. Het twaalfde deel, Hush, Hush, verscheen in 2015.

Sinds haar doorbraak met de losstaande thriller Verdwenen zusjes  (eerder verschenen als Wat de doden weten - What the dead know, 2007) prijken al haar thrillers steevast bovenaan in de New York Times bestsellerlijst. 

Lippman heeft elke grote prijs binnen het crimegenre gekregen voor haar inmiddels aanzienlijke oeuvre. Ze werd meerdere malen genonimeerd of bekroond met de Edgar Allan Poe Award, de Agatha Award, de Shamus Award, de Gumshoe Award, de Nero Award en de Anthony Award. 

Nieuwste boek

Meer over Laura Lippman

Interview Laura Lippman
09 januari 2009 1 reactie
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Karina op date met een boek van Jan
18 juni 2017 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken