Advertentie

Manon Henzen

Spots 1 beschrijving bewerken

Manon Henzen  is eigenaar van het succesvolle historisch kookatelier Eet!verleden. Ze studeerde Midden- Oosten Studies en geschiedenis en heeft deze passie gecombineerd met haar liefde voor koken. tot nog toe publiceerde ze twee boeken. Haar boekjes bevatten niet enkel recepten maar geven  je een snuifje geschiedenis mee over bijvoorbeeld ingrediënten of gebruiken. Het Kookboek van de Gouden Eeuw, uitgegeven door Het Zwarte Schaap, is haar tweede kookboek. Voorganger Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu gaf zij uit in eigen beheer en is in haar webshop te verkrijgen. Ze is van zins nog vele historische kookboekjes te schrijven.

In haar kookatelier geeft ze verschillende kookworkshops waarin bijvoorbeeld de romeinse, de indische of de middeleeuwse keuken centraal staat. Ze biedt historische diners aan voor groepen, organiseert proeverijen en geeft her en der lezingen. Op haar site https://eetverleden.nl/ kun je zien wat er allemaal te beleven valt en in haar blog schrijft zij over haar ontdekkingen in haar speurtocht naar vergeten voedingsmiddelen, recepten en kooktechnieken. Manon is nog lang niet uit gespeurd dus we kunnen nog heel wat lekkers van haar tegemoet zien.

Laatste bewerking door Debbie van der Zande op 15/06/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Koken in oorlogstijd - Manon Henzen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken