Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marc de Bel

Spots 9

Marc de Bel is een Vlaams jeugdauteur. Eerder was hij jarenlang onderwijzer. Hij vertelde zijn leerlingen regelmatig verhalen die hij vaak zelf illustreerde. Eén van die verhalen verscheen in 1987 als De Bels eerste echte kinderboek: Het ei van oom Trotter. Het werd meteen bekroond door de Kinder- en Jeugdjury voor het Boek in Vlaanderen. Daarna werd De Bel in korte tijd een populaire jeugdschrijver in Vlaanderen. Vanaf 1994 schrijft hij voltijd en won sindsdien nog veel meer prijzen voor zijn werk. Bovendien werden de boeken in vele talen vertaald, worden ze in het theater opgevoerd en werden er zelfs vier verfilmd, zoals Blinker en de bakfietsbioscoop. De Bels verhalen zijn altijd fantasierijk, zoals in de boeken over de Boeboeks (een klein harig volkje) en in de reeks over de bevriende muis en rat Spikkel en Spekkie.

Nieuwste boek

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / Nieuw leesvoer voor juni
02 juni 2021 1 reactie
Boekenbengels en Leesbeesten / De Hebban Boek-per-week Challenge Junior - 6, 7, 16 en 17
08 april 2021 5 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken