Wederom een spannend en avontuurlijk kinderboek dat aanzet tot lezen
Dit boek viel deze week in mijn brievenbus en ik stond te trappelen van ongeduld om dit verhaal te ontdekken. Marc De Bel is namelijk berekoel (he Borre!) en schrijft zulke spannende en leuke verhalen dat je het boek niet meer los laat tot het uit is.
De mooie #hardcover is een pareltje dat de nazomer in luidt. Het toont al meteen aan dat je spanning en avontuur mag verwachten. Het boek wordt opgesmukt door illustraties van #janbosschaert en bestaat uit 5 delen die 128 blz opvullen.
In de titel staat al meteen een 'moeilijk woord'. Ik pakte er even de Nederlandse Van Dale bij. sa·ge: overgeleverd volksverhaal, door de fantasie uitgebreid.
Met deze omschrijving slaat het woordenboek de spijker op de kop. Tweelingzussen Emma en Luna mogen optreden in het Lozerkasteel. Daar woedt al sinds mensenheugenis een onschuldig spook zonder hoofd rond maar met volle maan verandert het wel eens in een harig monster met klauwen en hoorns... Daarnaast leest Luna een griezelig verhaal over een naar rattenpis ruikend snotmonster en wordt de buurt geteisterd door inbraken. Als je dan midden in de nacht de trap hoort kraken...
Wat doe je dan?! Ga je op ontdekking of doe je al bibberend en bevend alsof je slaapt?
Luna kiest voor het eerste en hoe dat eindigt, lees je best zelf in dit monstermooie boek!
Een berekoel boek dat kinderen aanzet om te ontdekken dat lezen echt een feest is!