Ontdek samen met de auteur haar zoektocht naar parenclubs

leesbeestje123 23 november 2025
Een ding is duidelijk; er bestaat nog steeds een drempel om spontaan over  seksuele voorkeuren te babbelen. Er heerst een groot taboe over seks en public. Het wordt gezien als iets obsceen waardoor angst voor negatieve reacties of schaamte optreden. Je zorgvuldig opgebouwde reputatie kan nl. instorten als een kaartenhuisje.

De schrijfster van dit boek wilde dit onderwerp graag bestuderen en de lezer informeren om zo beter te begrijpen wat deze personen prikkelt, om zo een zekere maatschappelijke openheid te creëren rond polygamie.

Is Maes er in geslaagd om een boeiend relaas neer te schrijven over de parenclub? Daar moet ik helaas nee op antwoorden.

Waarom?
Maes start haar zoektocht niet met een open blik; ze vertelt sceptisch over een seksschommel en ze is verrast dat Nico een normaal, alledaags facebookprofiel blijkt te hebben. Tevens geeft ze aan dat ook zij een vleugje marginaliteit ervaart rond swingen en verbaasd is over een knap koppel dat ze interviewt.

Hoofdstuk 2 en 10 zijn volledig gebaseerd op online informatie. Het World Wide Web is tegenwoordig echter zo toegankelijk en onmiddelijk binnen handbereik dat dit weinig meerwaarde biedt.

Als je dit verhaal leest met de intentie om haar zoektocht naar het onbekende te ontdekken, dan ga je het boek voldaan kunnen dicht klappen. Die omschrijving wordt op de achterflap niet gegeven. Ik zie het eerder als haar persoonlijk reisdagboek met interviews en ervaringen. Vlot en fijn geschreven, dat zeker.

Wat ik wel leuk vond om te lezen?
De gemiddelde leeftijd van bezoekers ligt tussen de 40 en 60 jaar. Wel trekken clubs ook steeds meer jongere mensen. Zit je relatie in het slop? Dan is dit geen goed moment om iets nieuws te proberen. Communicatie, vertrouwen en grenzen zijn een absolute must om deze ontdekkingstocht als koppel aan te gaan.

Ga ik nu spontaan aan vriendinnen of collega's vragen of ze al eens een parenclub hebben bezocht? Euh.. nee.. ik voel niet de noodzaak om te shockeren. Wel zal ik het boek met plezier uitlenen aan nieuwsgierigen

Meer recensies van leesbeestje123