Historische thriller waarin het theater een prominente rol heeft

leesbeestje123 02 januari 2026
Hoewel de Brighton mysterie-serie al in 2014 verscheen, werd deze pas afgelopen zomer naar het Nederlands vertaald. Deel een, het zigzagmeisje, was voor mij nog onbekend terrein maar dat vormde gelukkig geen belemmering voor mijn leeservaring.

Kinderen, kinderen, zeg je gebed. Kinderen, kinderen, blijf in bed. Kinderen, lieve kinderen, blijf niet te laat buiten. Anders komt de helse heksenman om je op te sluiten.

Rookgordijn is een historische thriller die zich in 1951 afspeelt tegen een winterse achtergrond. Kan de moordenaar tegen Kerstmis gevat worden?

De speurtocht van de recherche wordt ernstig bemoeilijkt door aanhoudende sneeuwval. Hierdoor wordt er heel wat afgewandeld en afgebibberd, want een auto of verwarming is in die tijd jammer genoeg een luxe.

Theater en sprookjes nemen een prominente plaats in binnen het verhaal, wat deze thriller een uniek karakter geeft.

Er komen behoorlijk wat personages voorbij, waardoor ik scherp moest blijven om iedereen uit elkaar te houden. Tijdens de laatste vijftig pagina’s had ik nog stteeds geen idee wie de dubbele moord had gepleegd en zo heb ik het graag.

Nu de winterprik in het land is, bleek dit boek een perfecte match met het huidige klimaat en met mijn gemoedstoestand!

Bedankt voor het #recensieexemplaar @vbkbelgie

Meer recensies van leesbeestje123