Een spannend, toegankelijk en vooral leuk leesavontuur!

leesbeestje123 08 februari 2026
Dit boek had ook 'de gekste dag ooit' kunnen heten. Ik vertel je graag waarom.

Wanneer Gideon plots spoorloos verdwijnt, schiet zijn oudere zus Maxime meteen in actie. Samen met hond Pippa, Sander en Sophie gaat ze naar hem op zoek.

Voor ze het goed en wel beseffen, belanden zij in het scherm van een tablet. Om terug te keren naar de echte wereld moeten ze verschillende games doorstaan. Spannend, avontuurlijk en soms zelfs een beetje gevaarlijk!

Opnieuw is dit boek een plezier om te lezen. Het sluit mooi aan bij het eerste deel waarbij we Gideon en zijn paprika-chips-verslaving leerden kennen, net zoals besties Maxime en Sophie die houden van avontuur.

De games zijn herkenbaar voor jonge lezers en het verhaal is geschreven in eenvoudige, duidelijke taal. Dankzij de vele tekeningen is dit boek ook erg geschikt voor kinderen die de Nederlands nog aan het leren zijn of voor lezers met dyslexie.

Maxime en Sophie blijven heerlijke hoofdpersonages voor jonge avonturiers. Een spannend, toegankelijk en vooral leuk leesavontuur!

Hartelijk bedankt voor het recensieexemplaar
@kinderboekenzijnzalig

Meer recensies van leesbeestje123

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.