Wederom een heerlijke cosy crime

leesbeestje123 13 januari 2026
Ook in dit vierde deel van - Hare Majesteit privédetective - staat leesplezier voorop. Ik ben fan van deze cosy crimes. Ze zijn toegankelijk, charmant en door het compacte formaat een fijn tussendoortje. Je leest deze verhalen in een ruk uit. Tot het einde bleef het gissen naar de dader waardoor ik nieuwsgierig aan de zijde van koningin Beatrix bleef staan.

'Het impliceert wel,' voegt Jan-Willem eraan toe, 'dat we met een professional te maken hebben. Iemand die koelbloedig is en hondsbrutaal.' [Pg. 62] 'Wat is dat?' vraagt Jet ... 'Dit', zegt Beatrix, 'wordt een bericht aan een moordenaar.' [Pg. 137]

Opnieuw moest ik hardop lachen om de absurde situaties die Philips weet te bedenken. De zomerse setting biedt een fijne ontsnapping aan deze kille, donkere periode. Dit is een boek dat vanzelf een glimlach op je gezicht tovert. Wederom een aanrader!

Ik won dit boek in november via een winactie van @evaphilipsauteur. Hartelijk bedankt

Meer recensies van leesbeestje123