Een fijn boekje met een mooie boodschap

leesbeestje123 23 november 2025
De tekeningen zijn levendig en gedetailleerd neergezet. Het lijkt haast alsof elk boekje "ambachtelijk" gemaakt is.

Sammy ziet het groots. Hij wil een superheld zijn. Vliegen of uitzonderlijk sterk zijn kan natuurlijk niet in de echte wereld. Daarom beslist hij om andere mensen te helpen en blij te maken.

Er komen verschillende dagelijkse situaties aan bod waarbij Sammy eventjes moet wachten. Zijn geduld wordt positief bekrachtigd en dat versterkt Sammy om opnieuw geduldig te zijn en zo een goede daad te verrichten.

De situaties worden uitvergroot in het boek. Hierdoor komt de boodschap goed over. Geduldig zijn is lastig, niet alleen voor kinderen!

Het boekje nodigt uit tot een klasgesprek in de zithoek van de kleuterschool. Bovendien is het een inclusief boekje doordat de personages een getinte huidskleur hebben.

Wat ik wel wat spijtig vind, is dat Sammy de eerste dag beloond wordt met een chocomelk, de laatste dag krijgt hij een kleurboek. Dit had ik liever anders gezien. Een zoen op de wang, een gezelschapsspel uitkiezen, een half uurtje later naar bed. Er kunnen zoveel beloningen gegeven worden die niet ongezond of materieel zijn.

Dit is het tweede boekje in Sammy de superheld - serie. Deel 1 bestaat uit Sammy de superheld is vriendelijk.

Ik kreeg dit boekje toegestuurd in ruil voor een recensie. Bedankt hiervoor.

Meer recensies van leesbeestje123

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.