Een seriemoordenaar in Brussel.. wat is de link met een student verpleegkunde?

leesbeestje123 05 november 2025
Wat een originele boekcover! Hij sprak me meteen aan en ik vroeg me al van bij de start af of er een link is tussen de alligator en de moorden... Een ding is zeker; in deze whodunit weet de moordenaar zich in het duister snel en geruisloos voort te bewegen. Daarnaast is hij koelbloedig en gevaarlijk, en houdt hij Lindemans en het Brussels parket in zijn greep.

Wat is de link tussen een student verpleegkunde en een seriemoordenaar? Is er een link met Tokio, waarnaar Lindemans' vader is geƫmigreerd? En is het louter toeval dat alle slachtoffers gay zijn?

Er komen veel personages voor in het verhaal en dit maakte het soms wat moeilijk te volgen. Het was dan ook mijn eerste Stijn-Goris-thriller en hij wordt omringd door veel collega's.

De Coninck informeert de lezer tijdens het verhaal ook over het reilen en zeilen van het politie apparaat. Zo legt hij bijvoorbeeld het verschil tussen een misdaad en een misdrijf uit, en het bestaan van de rainbow cops. Deze dingen zijn nice to know

De coninck vertelt het verhaal vanuit veel dialogen. Soms had ik liever iets meer vanuit het vertelperspectief gelezen.

Bedankt voor het recensieboek.

Meer recensies van leesbeestje123