Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Ontdekken, verwondering en genieten

Jufelsie 28 mei 2024
Mali kijkt verlekkerd naar de reuzentaart op de mooi versierde tafel.
Hè, wat zijn dat voor leuke fladderbeestjes?

Mali en de vlinders van Marc de Bel en Stephanie Dehennin is een prachtig prentenboek voor jonge verwonderaars. Maak kennis met de kleine Mali. Terwijl haar vader druk bezig is, zit zij lekker in het zwembadje. Wanneer ze leuke fladderbeestjes op de grote taart ziet landen, wil ze die graag van dichtbij zien. Ze kan er net niet bij… wel ziet ze een flap van het kleed hangen. De fladderaars blijven alleen niet stil zitten en vliegen weg. Mali volgt de beestjes en een avontuur begint.
Mali en de vlinders is een verhaal voor jonge kinderen. Vanaf het begin prikkelt dit hun nieuwsgierigheid. Iedereen herkent de leuke fladderaars en weet dat ze niet stil blijven zitten. Mali is onbevangen en gaat de fladderaars achterna. Wat dan gebeurt is zo grappig. De taart valt om, Mali belandt in een volle wasmand en in de tuin van de buren vindt ze leuke spulletjes. Het verhaal houdt de aandacht vast, zit vol avontuur en verrassende ontdekkingen. Het mooie is dat niet alles in de tekst wordt uitgelegd. Zo zien we Mali vies de ladder opgaan. We weten dat dit komt door de omgevallen taart. Ook de parasol ziet er even later hetzelfde uit als de vleugels van de fladderaars. Hier komt het talent van Stephanie mooi tot zijn recht. Zo knap hoe zij voor verrassende details heeft gezorgd. Het aantal fladderaars groeit iedere pagina. Een leuke uitdaging om ze samen te tellen.
Het verhaal draagt tevens bij aan de uitbreiding van de woordenschat. Benoem samen de spullen die in de tuin van de buren rondslingeren. Herkennen ze deze spulletjes?
Tot slot maak je het verhaal met de kinderen af. Na een heerlijk avontuur is Mali weer in haar zwembadje beland. Met toeval is ze een prachtige vlinder geworden en papa… die schrikt zich een hoedje en roept ‘Aaarhgh!’ Wat gaat hij nu doen?

Els van Dijck

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?