Marc De Bel neemt je mee naar een wereld waar het goede nog gewoon goed is, en waar vriendschap en vertrouwen de sterkste wapens zijn.

Hetleesuur Hetleesuur
9 mrt 2026

Ik was meteen mee met Tobias, een jongetje dat liever de stilte opzoekt dan de drukte van andere kinderen. Zijn enige maatjes zijn zijn hond Zwabber en zijn koe Mariloe, een buitenbeentje, net als hij.

Wanneer Tobias in zijn dromen verandert in Cowboy Joe, lijkt alles mogelijk: dan is hij dapper, vrij en onbevreesd. Maar het echte leven blijkt minder eenvoudig. Een wrede streek zet Mariloes gezondheid op het spel, en jaloezie hangt als een schaduw over het dorp . Toch blijft Marc De Bel dicht bij zijn kern: liefde, vergeving en de stille kracht van goedheid.

De Bel schrijft met zijn hart, in een taal die even zacht is als de blik van Mariloe. Hij weet van een eenvoudig dorpsverhaal iets universeels te maken: over jezelf durven zijn, over jaloezie en vergeving, over de hechte band tussen mens en dier. In elk hoekje schuilt humor, maar ook een diepe menselijkheid. Zijn vertrouwde thema’s, natuur, dieren en eenvoud krijgen opnieuw een heldere, kinderlijke glans. De illustraties van Mark Borgions vullen het verhaal prachtig aan: levendig, warm en met een vleugje nostalgie.

Dit boek is een ode aan anders zijn, aan trouw blijven aan jezelf, en aan de eenvoud van echte vriendschap. Ideaal om voor te lezen of zelf te ontdekken, met een glimlach en een tikje verwondering.

Meer recensies van Hetleesuur