“Atmosphere” van Taylor Jenkins Reid is geen gewoon liefdesverhaal, het is een lancering recht de sterren in.

Hetleesuur Hetleesuur
9 mrt 2026

We volgen Joan Goodwin, een briljante wetenschapper die ineens haar grote droom achterna gaat: astronaut worden bij NASA in de jaren ’80. Terwijl ze zich een weg baant door zware trainingen en het mannenbolwerk van de ruimtevaart, ontdekt ze ook een nieuwe liefde die haar hele universum op z’n kop zet.

Wat maakt dit boek bijzonder? Het is niet alleen een spannend avontuur tussen de sterren en raketten, maar vooral een warme, eerlijke kijk op liefde in alle vormen. Joan’s relatie met haar nichtje Frances is net zo ontroerend als haar geheime romance met mede-astronaut Vanessa. Beide vrouwen vechten niet alleen tegen de druk van hun gevaarlijke baan, maar ook tegen de toenmalige vooroordelen over wie zij mogen zijn en liefhebben.Hun reis gaat niet alleen door de ruimte, maar ook door alles wat het betekent om te dromen, lief te hebben en jezelf te durven zijn, zelfs als de wereld daar nog niet klaar voor is.

TJR heeft met dit boek een prachtig en gelaagd verhaal geschreven, vol grote dromen, kleine geluksmomenten en pijnlijke keuzes. Je voelt je dicht bij de personages, alsof je samen met hen in de ruimte zweeft, maar tegelijkertijd met beide benen op aarde blijft staan. De details over NASA en het leven in de jaren ’80 maken het verhaal extra geloofwaardig en sfeervol.

Let op: het boek begint rustig en er zijn veel personages, maar geef het even de tijd, want het neemt je mee op een emotionele rollercoaster. De laatste hoofdstukken? Een emotionele vrije val. Het is intens, hartverscheurend en prachtig tegelijk. Het is een must-read voor wie houdt van sterke vrouwen, spannende geschiedenis, en een liefdesverhaal dat je niet snel vergeet.

Blijf dus vooral aan boord, het loont echt.

Meer recensies van Hetleesuur