“Mean girls meets pretty little liars…maar dan met een stalker en een hoop drama”.
Nergens meer veilig van Megan Lally is zo’n boek dat je in één adem uitleest.
Denk: een bonte mix van girl fights, autoachtervolgingen, high school-roddels en schokkende onthullingen. Het verhaal wisselt slim tussen toen en nu, van die ene tragische zomeravond waarop Claire stierf, tot de huidige hel van bedreigingen en mysterieuze telefoontjes.
Is het superorigineel? Mwah, het mysterie was voor mij halverwege wel duidelijk, maar eerlijk…dat deed niets af aan de page-turner factor. De spanning, de dual timeline en de hoog opgeschroefde drama maken dit tot puur YA popcorn-plezier.
Brooke, onze “golden girl” met perfecte cijfers en perfecte looks die haar leven strak onder controle houdt…is totaal onuitstaanbaar, en toch wil je weten wat ze verbergt. Tot een feest dat ze organiseerde volledig uit de hand loopt en een klasgenoot overlijdt. Een jaar later wordt ze geconfronteerd met dreigementen van iemand die wil dat ze toegeeft wat er die nacht echt is gebeurd.
En dat einde? Een mix van “WTH?!” en “dat had ik wel verwacht…maar toch leuk uitgevoerd.”
Wat ik sterk vond, was hoe herkenbaar Lally de typische high school-dynamiek weet neer te zetten: de gossip, de druk om perfect te lijken, de rivaliteit tussen “beste vriendinnen”.
Perfect voor fans van:
YA thrillers vol geheimen
Rich people behaving badly
Sappige high school intriges
Een flinke dosis catfight-energy
Ik geef dit boek 3,5/5 - hoewel ik Lally’s debuut ‘Niet mijn naam” beter vond, heb ik me zeker vermaakt met deze opvolger.
Open boek Warning: onuitstaanbare personages ahead…maar dat is juist wat het lekker juicy maakt . En ik blijf zeker benieuwd wat Megan Lally hierna gaat schrijven.