Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marion Bloem

Artikelen 10 Newsroom 1 Spots 2

Marion Bloem is klinisch psychologe, schrijfster, filmmaker, beeldend kunstenares en ervaringsdeskundige. Ze schreef Overgang (1976) en brak door als romanschrijver met de bestseller Geen gewoon Indisch meisje (1983) en als filmmaker met de documentaire Het land van mijn ouders (1983). Daarvoor schreef ze al meerdere kinderboeken. In 1993 ontving Bloem de E. du Perronprijs voor haar hele oeuvre. Ze maakte ook de speelfilm Ver van familie (2007), gebaseerd op haar gelijknamige roman, en publiceerde talrijke andere romans, waaronder Vervlochten grenzen (2009). In Bloems werk vormen de Nederlands Indische geschiedenis en het migrantenbestaan in Nederland belangrijke thema’s. In 2012 vierde de schrijfster haar 40-jarig jubileum als auteur, met de verschijning van haar familieroman Een meisje van honderd.

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 11/05/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Meer over Marion Bloem

  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Kom naar de Zin Boekenclub op 13 februari!
12 januari 2017 Hebban Spot
  Meer artikelen

Door lezers

Fabulous Feelgood! / ZIN
08 mei 2017 22 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken