Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marlen Haushofer

Spots 1

Marlen Haushofer (Frauenstein, 11 april 1920 – Wenen, 21 maart 1970) hoort bij de bekendste en meest succesvolle Oostenrijkse auteurs. Tijdens haar leven schreef ze diverse verhalen, novellen, romans en kinderboeken. Haushofers roman Die Wand (1963), naar het Nederlands vertaald als De wand, betekende haar literaire doorbraak. Voor De wand ontving ze de Arthur Schnitzler-prijs. Deze roman over een vrouw die door een doorzichtige wand radicaal wordt geïsoleerd van alle beschaving en zichzelf eenzaam en autonoom moet zien te redden, is in 2012 verfilmd.

Haushofer kreeg voor haar werk meerdere onderscheidingen en prijzen. Behalve de hierboven genoemde Arthur Schnitzler-prijs is de belangrijkste daarvan de Staatlicher Förderungspreis für Literatur, die zij in 1953 en in 1968 ontving. Voorts is haar naam verbonden aan de Marlen Haushofer Literaturpreis van de Oostenrijkse stad Steyr.

Laatste bewerking door Anneke Gieling op 26/10/2021
Auteursfoto: Uitgeverij Orlando
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De avonturen van kater Balthazar - Marlen Haushofer Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Scifi- of fantasyfan en toch de landenchallenge afvinken?
09 februari 2017 35 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken