Advertentie

Martyn van Beek

Artikelen 8 Newsroom 2 beschrijving bewerken

Martyn van Beek (1975) is geboren en getogen in het Brabantse Waalwijk. Hij volgde een opleiding tot verbindingsofficier bij de Koninklijke Marine. Hierna werd hij bij de onderzeedienst geplaatst. Een paar jaar later kreeg hij de kans om zijn droom als piloot waar te maken. Via een opleidingstraject binnen British Airways kon hij beginnen met een interne opleiding tot verkeersvlieger. Hij ging een glansrijke carrière tegemoet. Helaas maakte de economische crisis in de luchtvaart, volgend op de terroristische aanslag van 11 september 2001, een vroegtijdig einde aan dit avontuur. Een carrièreswitch was onvermijdelijk.

In 2009 trouwde hij met de Zeeuwse Monique op het Indonesische eiland Bali. De locatie was niet toevallig; in zijn geliefde Bali bracht hij eerder een tiental vakanties door. Hij was net vertrokken van het eiland toen in 2002 de terroristische aanslag op twee nachtclubs plaatsvond. Martyn bezocht deze clubs regelmatig en voelde zich alsof hij net de dans was ontsprongen. Toen in 2005 de tweede grote aanslag op Bali werd gepleegd, was hij op het eiland en ervoer hij het opnieuw als een grote schok. De aanslag op het WTC en de twee aanslagen op Bali maakten zo veel indruk, dat het hem inspireerde tot het schrijven van Het verraad van Bali, een thriller die in 2011 uitkwam. Dat terrorisme een thema speelt in zowel Het verraad van Bali als De strijders van Ta’ab, is dus niet toevallig.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken