Mary Higgins Clark

Artikelen 2 Newsroom 1 Spots 1 beschrijving bewerken

Mary Higgins Clark (1927-2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Ze werd geboren in een arm gezin, en na haar middelbare studies werkte ze onder andere als secretaresse, redacteur en zelfs stewardess bij PanAm. Na haar huwelijk stopte ze met werken, maar probeerde ze het gezinsinkomen te spekken door kortverhalen te schrijven. In 1959 overleed haar echtgenoot. Mary werkte toen als scriptschrijfster voor een radiostation, en daar schreef ze haar eerste roman, een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington. Mount Vernon Love Story, haar debuut, verkocht evenwel niet goed, en Mary besloot zich toe te leggen op de misdaadroman. Haar debuutthriller Waar zijn de kinderen  uit 1975 was het begin van een onwaarschijnlijke successtory.

Van haar boeken zijn er wereldswijd ruim tachtig miljoen over de toonbank gegaan. In de Verenigde Staten wordt zij geroemd als 'de koningin van de spanning'. In 2000 werd ze onderscheiden met de Grandmaster Award for Lifetime Achievement van de Crime Writers Association of America.

Mary Higgins Clark is de moeder van thrillerschrijfster Carol Higgins Clark. Marry Higgins Clark (92) overleed op 31 januari 2020.

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 02/02/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken