Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
matthiasrozemond Auteur

Hebban-auteur


7 lezers volgen deze auteur

Matthias Rozemond

Artikelen 1 Spots 3

Rozemond studeerde Duitse taal- en letterkunde, werkte kort bij een Duitse uitgeverij en is sindsdien verbonden aan het Rudolf Steinercollege in Haarlem. Na het vertalen en zelf schrijven van po√ęzie, legde hij zich een poos toe op toneelstukken. In 2012 verscheen zijn historische roman, De rattenlijn, over twee door de Tweede Oorlog beschadigde mensen die in Zwitserland op zoek gaan dierbaren, de een naar haar kind, de ander naar zijn vriend. Rozemonds werk werd lovend door lezers en media ontvangen. De Boekensalon plaatste De rattenlijn in de top tien van beste romans 2012. Vervolgens schreef hij twee romans over Hollandse schilders, De Duivelskunstenaar over Jeroen Bosch en Het Spel van Licht en Donker over Rembrandt. Beide romans werden eveneens geroemd om hun authentieke sfeertekening. Voorjaar 2021 verschijnt Amalia, Prinses van Oranje, over Amalia van Solms, de markante en sensuele echtgenote van stadhouder Frederik Hendrik.

Nieuwste boek

Meer over Matthias Rozemond

  Meer artikelen

Door lezers

Fabulous Feelgood! / De week van ... Renate
02 mei 2021 16 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Matthias Rozemond


Gesponsorde boeken