Advertentie

Mina Witteman

beschrijving bewerken

Mina Wittemin dacht altijd dat ze architect wilde worden en huizen wilde bouwen. Maar al haar schetsen en tekeningen eindigden elke keer in verhalen! Toen ze dit ontdekte verhuisde ze pardoes naar Amsterdam, en na een schrijfcursus bij Joke Linders wist ze wat haar te doen stond: ze moest spannende verhalen schrijven voor kinderen.

In 2005 lag haar eerste jeugdroman in de boekwinkels: De Wraak van Deedee, al snel gevold door De Zonnegod en De Zielensluiper. In het voorjaar van 2015 komt bij Ploegsma het avontuurlijke boek Boreas en de zeven zeeën uit.

In 2013 studeerde ze af als docent creatief schrijven. Ze vindt het ontzettend leuk om workshops en cursussen te geven aan kinderen en volwassenen. Ook werkt ze als freelance redacteur bij uitgeverijen en helpt ze beginnende schrijvers op weg. En niet alleen in Nederland: Mina houdt zich bezig met kinder- en jeugdboeken over de hele wereld.

Nieuwste boek

Boreas en de vijftien vrienden - Mina Witteman Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken