Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Peter R. de Vries

Artikelen 3 Spots 1

Peter R. de Vries (Aalsmeer, 1956) is misdaadverslaggever, schrijver, televisiemaker en de winnaar van een Emmy Award voor zijn spraakmakende televisie-uitzending over de verdwijning van Natalee Holloway. De Vries groeide op in Amstelveen in een gezin met zes kinderen. Bij dagblad De Telegraaf specialiseerde hij zich in misdaadverslaggeving. In 1991 werd de Vries zelfstandig misdaadverslaggever en werkte hij onder andere voor het Algemeen Dagblad en voor het weekblad Panorama. Later werd hij hoofdredacteur van het weekblad Aktueel, waar hij een misdaadtijdschrift van maakte.

Als auteur heeft hij verscheidene werken op zijn naam staan zoals: De zaak Heineken (1983), Cipier, mag ik een pistool van u? (1993), Een moord kost meer levens (1994) en De R van rebel (2013), waarin De Vries over zijn eigen turbulente jeugd vertelt. Zijn boek over de ontvoering van Alfred Heineken werd het best verkochte misdaadboek van Nederland (ca. 500.000 exemplaren).

In 2012 stopte Peter R. de Vries met zijn populaire tv-programma en profileerde hij zich als zelfstandig media-ondernemer. Begin 2014 startte hij samen met zijn zoon het bureau PR Sportmanagement, dat de belangen van met name profvoetballers behartigt.

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 15/07/2021
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Ik beloof je dat ik honderd word - Peter R. de Vries Royce de Vries Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Peter R. de Vries

De beste true crime van eigen bodem
07 januari 2016 1 reactie
  Meer artikelen

Door lezers

  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken