Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Rindert Kromhout

Artikelen 2 Spots 5 beschrijving bewerken

Rindert Kromhout is een Nederlandse jeugdboekenschrijver. Al vroeg begon hij met het schrijven van verhalen, waarvan het eerste in 1978 in de Donald Duck gepubliceerd werd. Zijn eerste kinderboeken verschenen in 1980 en twee jaar later mocht hij zichzelf beroepsschrijver noemen. Kort daarna begon Kromhout ook kinderboeken te recenseren voor De Volkskrant, de besprekingen werden later gebundeld in het boek Grauwe Griffel tot Gouden Gniffel (1989). Inmiddels bestaat het oeuvre van Rindert Kromhout uit meer dan honderd boeken en prentenboeken. In 2010 schreef hij het succesvolle Soldaten huilen niet, een grote historische jeugdroman waarmee hij in 2011 de Thea Beckmanprijs won. Zijn boeken zijn in zestien talen vertaald en hij won meerdere literaire prijzen in binnen- en buitenland.

Laatste bewerking door Aimee (Hebban Crew) op 01/12/2020
Auteursfoto: Chris van Houts via website uitgeverij Leopold
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De bende van Bram Bloem - Rindert Kromhout Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

De Luisterboekhoek / Nieuw bij Storytel | mei 2022
15 mei 2022 5 reacties
Boekenbengels en Leesbeesten / Wie achter deze deur verdwaalt
10 januari 2022 5 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken