Advertentie

Sanne Terlouw

beschrijving bewerken

Sanne Terlouw (1959) is neerlandica, en naast haar werk als schrijver ook publicist. Als kind al hielp ze haar vader (auteur en voormalig politicus Jan Terlouw) bij het schrijven van zijn boeken, maar rond 1986 begonnen ze dit samen te doen. Het was hun bedoeling een jeugddetectiveboek te publiceren vanuit hun korte verhalen. Door vooral het drukke politieke werk van Jan Terlouw kwam hun samenwerking op een laag pitje te staan.

Terlouw debuteerde in 1990 met de korte roman Reizigers. Ze schreef vervolgens tientallen boeken, waaronder een aantal in het educatieve genre. Ze publiceerde ook werk onder het pseudoniem Ike Smitswater. In 2000 ontving ze de Libelle Romanprijs voor Het StrijkkwartetPas in 2006 schreven Terlouw en haar vader hun eerder geplande detectivedebuut. De charmeur was de start van een serie rondom het speurderduo Reders en Reders. In 2015 verscheen hun gezamenlijke roman Een huis met een seriemoordenaar, over de tot levenslang veroordeelde Hans van Z., die jarenlang bij het gezin Terlouw over de vloer kwam.

In 2014 begon Terlouw een bed & breakfast in Deventer. 

Nieuwste boek

De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde - Sanne Terlouw Jan Terlouw Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken