Sharon M. Draper

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Sharon Mills Draper  ( Cleveland, Ohio -1948) is een Amerikaanse leerkracht en auteur van jeugdboeken. Ze schreef een 25-tal boeken, waaronder enkele series ( Jericho, Sassy, Ziggy). Vooral de Hazelwood-trilogie (Tears of a Tiger, Forged by Fire en Darkness Before Dawn ) scoorde hoog.

In 1997 werd ze verkozen tot nationale leerkracht van het jaar, waardoor ze lezingen ging geven over onderwijs en literatuur en ze ook enkele boeken over opvoeden en onderwijs schreef.

Van haar standalones zijn Double Dutch, Out of My Mind, Romiette and Julio  de meest bekende.

Meermaals stond ze ook op de bestsellerslijst van The New York Times en won verschillende prijzen, waaronder vijf keer de Coretta Scott King Award voor boeken gerelateerd aan de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.

Recentelijk, in 2015, won ze de Margaret A. Edwards Award van de American Library Association in 2015. De jaarlijkse prijs erkent een schrijver en een bepaald oeuvre voor "belangrijke en duurzame bijdrage aan jongvolwassen literatuur".

 Haar boek Copper Sun is door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de International Reading Association geselecteerd als de roman van de Verenigde Staten voor het internationale leesproject Reading Across Continents. Studenten in de VS, Nigeria en Ghana lezen het boek en delen ideeën - een echte intercontinentale, interculturele ervaring.

Out of My Mind (2010) is het eerste boek dat vertaald werd naar het Nederlands. In de VS stond het bijna 2 j in de bestsellerlijst van de New York Times.

Haar dochter heeft Cerebral Palsy, een handicap waar de hoofdpersoon in Out of My Mind ook mee leeft.

 

Laatste bewerking door Marina op 06/09/2019
Auteursfoto: Foto: Annette Navarro McCall
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Meer over Sharon M. Draper

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken