Sytze van der Zee

beschrijving bewerken

Sytze van der Zee (Hilversum, 1939) is een Nederlandse auteur. Vóór zijn schrijverscarrière was hij werkzaam als journalist; in 1963 begon hij bij het Nieuw Utrechts Dagblad. Via het Algemeen Handelsblad werd hij correspondent van NRC Handelsblad in Bonn, Brussel en Washington. Ook was hij adjunct-hoofdredacteur van Elsevier en hoofdredacteur van Het Parool.

Van der Zee publiceerde onder andere het autobiografische Potgieterlaan 7  (1997), getiteld naar het adres waar hij als zoon van een NSB’er opgroeide. Verder schreef hij De overkant  (1998), Vergeten legende: Het leven van Frits Koolhoven  (2001), Zuidwal  (2003) en Dochters van Khadija  (2004). Zijn boeken hebben veelal moord of oorlog als thematiek.
Met Anatomie van een seriemoordenaar  (2006) schreef hij een portret van de Groningse seriemoordenaar Willem van Eijk, die drie straatprostituees vermoordde en levenslang kreeg. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken