Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thomas Olde Heuvelt

Artikelen 37 Newsroom 6 Spots 54

Thomas Baudelet Olde Heuvelt (Nijmegen, 1983) is een Nederlandse auteur. Zijn werk valt in te delen onder magisch realisme, fantasy, moderne horror en spanning, en heeft vaak een humoristische en emotionele inslag. Hij debuteerde in 2002 met De Onvoorziene, waarvan hij het manuscript op zestienjarige leeftijd schreef. Een deel van zijn werk werd vertaald naar het Engels. 

Olde Heuvelt is tweevoudig winnaar van de Paul Harland Prijs voor het beste Nederlandstalige fantastische verhaal (2009 en 2012); hij won eerder de Paul Harland debutantenprijs 2005. Met het verhaal The boy who cast no shadow  werd hij in 2013, als eerste Nederlander ooit, genomineerd voor de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award, de jaarlijke publieksprijs voor het beste fantasy- of sciencefictionverhaal. 

Met zijn boek Harten Sara (2011) sloeg Olde Heuvelt een ander pad in. Hij schreef een psychologische coming-of-age roman met magisch-realistische invloeden, over een meisje met Asperger. Met HEX  (2013) keerde hij weer terug naar zijn roots van de griezelliteratuur. Het verhaal is gesitueerd in Beek, een dorpje vlak bij Olde Heuvelts geboortestad, Nijmegen. HEX  was de bestverkochte nieuwe fantasyroman van de eerste helft van 2013. Het boek werd genomineerd voor de Crimezone Beste Thriller van het Jaar 2013 en de Crimezone Debuutprijs 2013. Na een eerdere nominatie won hij in 2015 de Hugo Award voor zijn korte verhaal De vis in de fles, dat door Lia Belt werd vertaald naar het Engels met de titel The day the world turned upside down.

Laatste bewerking door Gea Kuipers op 13/01/2023
Auteursfoto: Website uitgeverij Boekerij
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Meeleesclub mei: Orakel
28 april 2024 46 reacties
De Luisterboekhoek / Barbara luisterde... van alles en kan niet kiezen
30 maart 2024 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken