Veronica Roth

Artikelen 6 Newsroom 2 Spots 25 beschrijving bewerken

Veronica Roth (New York City, 1988) is een Amerikaanse auteur. Ze debuteerde op tweeëntwintigjarige leeftijd en werd al snel een rijzende ster aan het Young Adult-firmament. Haar debuut Divergent (2011) was het eerste deel van de Divergent-trilogie. Daarna volgden Insurgent  (2012) dat werd vertaald als Opstand, en in 2013 Allegiant, dat verscheen als Samensmelting.

De trilogie werd een bestseller en in meer dan twintig talen uitgegeven. Ook werden de filmrechten aangekocht door Summit Entertainment, die al eerder Twilight succesvol verfilmde. In maart 2014 ging de film Divergent in première, onder regie van Neil Burger.
Roth publiceerde ook een vierdelige serie novelles onder de titel A Divergent story collection, een aanvulling op haar trilogie.

In 2017 verscheen Carve the Mark, het eerste deel van een nieuwe serie. Uitverkoren (2020) is het eerste boek dat Roth schrijft voor volwassenen. 

Laatste bewerking door Aimee van Tienoven op 17/06/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Duorecensie Uitverkoren
15 augustus 2020 8 reacties
Liefde voor YA / Één of meer: Tweeluiken
26 mei 2019 11 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken