Uitverkoren

Miekes.boekenwereld Miekes.boekenwereld
29 apr 2023

"Het eerste boek voor volwassenen van Veronica Roth, wereldwijde bestsellerauteur van de Divergent-serie."

Toen ik op 20 procent van dit urban fantasy boek was (releasedatum juni 2020) en het verhaal me nog niet echt pakte, vroeg ik in mijn story of je dit boek gelezen had en of het de moeite waard was om door te lezen. Ik kreeg precies géén reacties... en of dat veelzeggend was of niet, ik besloot tóch om door te lezen.

In het begin is het me niet duidelijk in wat voor wereld dit verhaal zich afspeelt. Ik heb er niet echt een gevoel bij, ik krijg er geen grip op, en mede door de flashbacks in de krantenartikelen is het verwarrend.

Ik was dan ook al een aardig eind op weg in het verhaal wanneer ik pas een beetje een beeld kreeg van de wereld, of werelden, waarin alles zich afspeelt. Ik bedoel maar: magie, hevels, werkingen, parallelle dimensies...

Toch bleef het een beetje van me af staan en kwam ik er niet echt in om ten volle van dit boek te kunnen genieten. Te ingewikkeld, te onduidelijk.

Pas tegen het einde komt er vaart in het verhaal en kreeg ik er vat op, begreep ik het en wilde ik weten hoe dit afliep.
Het was niet wat ik van dit boek verwacht had, mijn verwachtingen lagen beduidend hoger, maar al met al ben ik toch blij dat ik dit boek uitgelezen heb.

Meer recensies van Miekes.boekenwereld