Kerstig en winters

Miekes.boekenwereld 18 november 2025
Als je (eerst) Pluk de Dag hebt gelezen en nu De K van Kerst gaat lezen, dan merk je meteen op dat we teruggaan naar Pleun op de Veluwe, zo leuk!

Maar eerst vindt er op de basisschool een kerstfeest plaats, waarmee we vooral wat achtergrond in de verhoudingen tussen Maartje en Benjamin te weten komen.

Als het kerstdiner bij Maartje thuis ontploft kan ik niets dan begrip voor haar hebben waarom ze zo teleurgesteld is en naar de Veluwe vlucht, naar haar vriendin Pleun.

De kerstsfeer in dat dorpje is voor mijn gevoel enorm en dat geeft flink wat sfeer aan het verhaal. Het aantrekken & afstoten tussen Maartje en Benjamin is heel grappig om te lezen, terwijl ik ondertussen dacht: "kom op!" haha :)

Een fijn tussendoortje waarin naast een gezellige kerstsfeer ook een heel mooi winters plaatje wordt gecreëerd.

Deze recensie schreef ik als vaste recensent van de @verhalenfabriek.

Meer recensies van Miekes.boekenwereld

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.