De leugenaar
In deze vlot lezende psychologische thriller lezen we dat psychologe WP een psychisch ernstig getraumatiseerd personage genaamd Sylvia in behandeling neemt. Het verhaal wordt chronologisch verteld en het perspectief wisselt voortdurend tussen WP en Sylvia; soms wel elke bladzijde, dus opletten en schakelen is vereist, maar het voordeel is dat je van beide personen hun kijk op de zaak krijgt en dat geeft een breed gelaagd beeld. Het stukje privéleven van WP dat interfereert met de zaak geeft ook meer diepgang aan het verhaal.
Het boek zit psychologisch ontzettend goed in elkaar, de spanning wordt goed opgebouwd en je wordt als lezer heen en weer geslingerd tussen wie er wel en niet te vertrouwen is. De ontknoping kwam vrij plotsklaps en het ontbreken van een afsluiting vond ik niet bevredigend. Al met al heb ik wel genoten onderweg, maar ik sloeg het boek helaas niet met een wauw-gevoel dicht.
Met dank aan De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar
Met dank aan De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar