Liefde
In het begin van dit boek valt op dat bijna iedereen in de familie alleen maar met zichzelf bezig is: iedereen heeft het druk, er wordt geklaagd, langs elkaar heen geleefd, niet gecommuniceerd. Het duurt even voordat het verhaal een positieve wending neemt en daar zat ik met smart op te wachten.
Gelukkig staan de vriendinnen wel steeds voor elkaar klaar, zoals we ook in de voorgaande delen konden lezen, inclusief de sympathieke Vlaamse Evie in dit verhaal. Om over de zieke ouder te lezen vond ik heftig. Dit verhaal bracht verschillende emoties met zich mee, heel knap gedaan in een novelle.
Het verhaal vindt plaats in de aanloop naar sinterklaas en kerst, dus extra leuk om dit tussendoortje nu te lezen.