Magisch

Miekes.boekenwereld 12 november 2025
De 10 redenen waarom Maudie niet van kerst houdt, komen we gaandeweg het verhaal te weten. Om sommige moest ik even lachen, andere redenen herkende ik wel een beetje, en door weer andere lijkt haar afkeer voor kerst ontstaan te zijn en dat is hartverscheurend maar begrijpelijk.

Nichtje Claire heeft hoge verwachtingen van Maudie en kan nog wel wat leren wat betreft "niet invullen voor een ander", maar ze is wel heel lief en ze doet haar best om Maudie wat "kerstiger" te krijgen.

En dan de aandoenlijke marktkoopman Noa, hij lijkt dwars door Maudie heen te kijken en gaandeweg de tijd laat hij haar hart sneller kloppen.

Heerlijk om te lezen hoe Maudies hart langzaam ontdooit en niet alleen voor Noa sneller gaat kloppen, maar stiekem ook steeds meer voor kerstmis.

En dat "astmatisch rendier"-grapje, daar heb ik hardop om moeten lachen! Ga dit tussendoortje maar lezen waarom.

Deze recensie schreef ik als vaste recensent van de @verhalenfabriek.

Meer recensies van Miekes.boekenwereld

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.