Het meisje bij het venster

Miekes.boekenwereld Miekes.boekenwereld
20 mrt 2026

Allereerst zocht ik op wat een verbeterhuis is: een instelling voor opsluiting en correctie (heropvoeding) van mensen die de openbare orde verstoorden.

Na een korte proloog in een ver verleden belanden we als lezer vrijwel direct in de zoektocht van hoofdpersonage Rik. Welke zoektocht dat is zal ik uiteraard niet verklappen. In relatief korte hoofdstukken, die in de ik-vorm zijn geschreven, kijken we mee over Rik's schouder. Afwisseling wordt verkregen door de hoofdstukken vanuit tv-presentatrice Sandra, vanuit cameraman Taco en daarnaast ook door de verhelderende en interessante terugblikken naar het verre verleden.

De zoektocht staat in dit boek centraal maar er is ook aandacht voor karakterontwikkeling, waardoor je je als lezer verbonden voelt met de personages. Hoewel cameraman Taco wat oppervlakkiger blijft, is het door zijn toedoen dat de inmenging van criminelen in dezelfde zoektocht, alsmede de inzet van een Duits politieteam, de nodige spanning aan het verhaal toevoegt.

Enerzijds de geschiedenis & de zoektocht en anderzijds het spanningscomponent geeft een mooi evenwicht aan dit bijzondere en interessante boek. Een mooi eerste deel van deze serie!

'De geest van het verleden is hier te sterk om te negeren.'

3,5 ster.

Met dank aan de auteur voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Miekes.boekenwereld