Arthur Japin

Artikelen 13 Gespot 2 Spots 13 beschrijving bewerken

Arthur Japin (1956) studeerde enkele jaren Nederlandse taal-en letterkunde en doorliep vervolgens de Theaterschool. Hij speelde onder andere bij Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Japin debuteerde in 1996 met de verhalenbundel Magonische verhalen. Het boek werd goed ontvangen, maar met zijn tweede boek De zwarte met het witte hart, wist de schrijver een groot publiek te bereiken. Het boek werd wereldwijd vertaald en bezorgde Arthur Japin internationale roem. Zijn roman Een schitterend gebrek werd bekroond met de Libris Literatuurprijs.

In 2010 verscheen Vaslav, over de legendarische balletdanser Vaslav Nijnski. Het boek werd enorm goed verkocht en er werd een toneelbewerking van het boek gerealiseerd. Onlangs verschenen de boeken De gevleugelde en Kolja, waarvoor Japin ook grondig research deed naar de achtergrond van werkelijk bestaande personen in de wereldgeschiedenis.

Laatste bewerking door Soraya Vink op 20/09/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic