Advertentie

Liza Marklund

Artikelen 4 Spots 1 beschrijving bewerken

Liza Marklund (Piteå , 1962), pseudoniem van Eva Elisabeth Marklund, is een van de populairste auteurs van de Zweedse crime. Als  columnist, chef nieuwsdienst en hoofdredacteur van de Zweedse tabloid Expressen deed ze ruime ervaring op in de journalistiek, voordat ze zich ontpopte als auteur van misdaadromans met journalist Annika Bengtzon in de hoofdrol.

Haar eerste misdaadroman, Springstof  (Sprängaren1998) werd in Zweden met veel lovende kritieken ontvangen. Inmiddels is de Bengtzon-serie wereldwijd een groot succes. Van Marklunds boeken, waaronder de Nederlandse vertalingen Studio Sex, Paradijs, Prime time, De rode wolf, Het testament van Nobel, Levenslang, Een plek onder de zon, Een teken van leven en Nora's verdwijning, werden meer dan dertien miljoen exemplaren verkocht en in dertig talen uitgegeven. De serie werd eveneens tot een succesvolle televisieserie bewerkt. 
Marklund maakte ook documentaires voor televisie en publiceerde een aantal artikelen en non-fictieboeken over vrouwen- en kinderrechten. Naast haar schrijfwerk runt ze haar eigen uitgeverij en is ze ambassadeur voor Unicef. 

In 2015 schreef Marklund het elfde deel in de Bengtzon-serie, Järnblod  (vertaald als IJzer en bloed). De auteur kondigde aan dat dit na een periode van achttien jaar haar afscheid van Annika Bengtzon is. 

Nieuwste boek

Meer over Liza Marklund

Afscheid van Annika
22 oktober 2015
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Zweden Special #1
16 november 2018 25 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken