Advertentie

Peter Schaap

Artikelen 1 Spots 5 beschrijving bewerken

Peter Schaap werd in 1946 in Groningen geboren. Al op jonge leeftijd schreef en zong hij chansons onder de artiestennaam Peter Andreas. In 1974 begon hij onder zijn eigen naam een professionele muziekcarrière. Zijn stijl verschoof naar popmuziek. Hij bracht vier langspeelplaten uit en een verzamel-cd. Zijn bekendste hits zijn "Adem mijn adem", "De hoge heren van het dorp" en "Vliegen als een vogel". In 1976 ontving hij de Zilveren Harp van de stichting Conamus.

Vanaf 1982 richtte Schaap zich op het schrijven – in eerste instantie van kinderboeken, later ook van sciencefiction en fantasy. Hij schreef onder andere het boek De vallei van de geesten. In 1988 werd hij tijdens de Eurocon in Budapest bekroond met de Euro Award 1988 voor zijn romandebuut De schrijvenaar van Thyll.
Inmiddels verschenen er van zijn hand, naast korte verhalen in diverse tijdschriften en bundels, zo'n twintig fantasyromans.

Nieuwste boek

De Helden van Sidian - Peter Schaap Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Meer over Peter Schaap

  Meer artikelen

Door lezers

Nederfantasy Café / Overzicht Nederfantasy
20 oktober 2019 25 reacties
Scifi & Fantasy Café / Er zit muziek in fantasy
11 oktober 2019 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken