Tupla Mourits

Artikelen 5 Spots 6

Wendela de Vos (1947) en Atie Vogelenzang  (1955) vormen samen het schrijfduo Tupla Mourits/Tupla M.. Hun debuut, de literaire thriller Vrouwelijk naakt, verscheen in 2005 bij De Arbeiderspers en won de Schaduwprijs 2006 voor beste thrillerdebuut. 

De Vos werkte als actrice en theatermaker. In 1992 rondde zij een studie Nederlands Recht af om na drie jaar werken als jurist met heimwee terug te keren naar de theaterwereld. Daar werkte zij meer dan tien jaar als productieleider voor dans- en toneelvoorstellingen. Vervolgens werkte zij tot aan de sluiting bij het Theater Instituut Nederland. De Vos is ook bekend van haar vele poëzie en theaterteksten. In 2012 trad zij aan als voorzitter van het bestuur van het GNM (Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs). 

Vogelenzang schreef veel voor toneel, een scenario voor televisie, en een reeks verhalen. Een aantal hiervan werd gepubliceerd in de literaire tijdschriften De Tweede Ronde en het Hollands Maandblad. Vogelenzang was vele jaren verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. In 2007 ging zij werken bij de Amsterdam University Press, een uitgeverij van de Universiteit van Amsterdam die zich richt op wetenschappers en geïnteresseerden.

In 2013 verscheen van het schrijversduo de thriller Val, met als hoofdpersonage de op non-actief gestelde echtscheidingsadvocate Caro van Soerendonk.

Tupla Mourits is een Hebban-auteur

Beste boek

Meer over Tupla Mourits

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Persoonlijke boekenplank van Tupla Mourits