Anjet Daanje Auteur

Blogpost: Anjet Daanje

Achtergrond informatie roman "De herinnerde soldaat": filmpjes historisch onderzoek

Omdat je als lezer van mijn roman "De herinnerde soldaat" de gedachtengang van de hoofdpersoon, Amand, volgt, en hij mede door zijn geheugenverlies een onbetrouwbare verteller is, leek het mij goed om zijn omgeving zo reëel mogelijk weer te geven, zodat je als lezer het gevoel krijgt dat je in het hoofd van een echt persoon zit. Daarom heb ik uitgebreid historisch onderzoek voor de roman gedaan, naar Vlaanderen, en dan vooral de stad Kortrijk, in 1922/1923.

Hoe ik dat heb gedaan, en wat voor moeilijkheden ik daarbij ondervond, en hoe interessant het onderzoek ook was, vertel ik in drie korte filmpjes, geïllustreerd met oude briefkaarten, advertenties, zelf getekende plattegronden etc.

Deel 1: over de Doornijkstraat in Kortrijk

Deel 2: over de Leie en de Groote Markt in Kortrijk

Deel 3: over Ieper

Reacties op: Achtergrond informatie roman "De herinnerde soldaat": filmpjes historisch onderzoek

De herinnerde soldaat - Anjet Daanje Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken