Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Anders schrijven

Inmiddels heb ik een lange reeks verhalen geschreven, waarvan een heel aantal zijn gepubliceerd. De meeste verhalen schreef ik in de eerste persoon (ik) of in de derde persoon (hij/ zij). Mijn personages waren allemaal mensen. Eén keer had ik een personage die in een kat veranderde, dat deed ik in Het goud van de Gelaarsde Kat.
Toch zijn er nog veel meer manieren om een verhaal te schrijven. Een aantal daarvan heb ik al uitgeprobeerd, of daar ben ik mee bezig. Een deel van deze onderstaande manieren komt terug in de fairytale fantasy verhalenbundel Mozaïek van Geluk.

- Een verhaal in de tweede persoon (je en jij)
- Een verhaal op rijm
- Een voorwerp/ ding als hoofdpersoon
- Een verhaal waarin het geslacht van de personages onbekend is
- Een verhaal zonder dialogen
- Een verhaal dat uitsluitend uit dialogen bestaat
- Een verhaal in de toekomende tijd

Meestal schrijf ik fairytale fantasy, maar af en toe probeer ik ook uitstapjes naar andere genres te maken. Zo is het verhaal De schelpenketting en het mes, dat gepubliceerd is in De storm van 2020 meer een thriller geworden, hoewel het gebaseerd is op een oude legende. Daarnaast schreef ik voor het eerst een sciencefiction verhaal.
Welke verschillende vertelmanieren heb jij als schrijver voor je verhalen gebruikt? En welke zou je graag eens willen uitproberen?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Anders schrijven

Het goud van de Gelaarsde Kat - Liesbeth Jochemsen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken