Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Laura

Blackout poetry voor leesclubboek ‘Het geheime leven van schrijvers’ van Guillaume Musso

04-10-2021 door Laura 10 reacties
Hebban leesclubs zijn altijd leuk. Dit keer neem ik deel aan de Hebban leesclub van het nieuwe boek van Musso. Musso is een uitstekende schrijver. Door de jaren heen heb ik al een aantal van zijn boeken gelezen en toen deze Hebban leesclub voorbij kwam, moest ik me wel inschrijven. Gelukkig werd ik ingeloot!

Tijdens de leesclub hadden Tau en ik het over blackout poetry. We namen ons voor om ook met dit boek te proberen een blackout 'poem' te maken. Het bleek nog een hele uitdaging. Het boek heeft een grote lettergrootte, nogal eens een witregel en de woorden zelf maken het ook niet makkelijk. Tau's eerste poging staat al online.

Mijn poging is meer een 'whiteout poetry' geworden, wat ik zelf wat rustiger vind dan de grote zwarte vlakken. We schrijven een gedicht, we zijn niet aan het voldoen aan een WOB-verzoek 😉 (sorry, slechte grap, maar kon het niet laten).

Het gedicht luidt:

Woorden zoeken.
Wat niet precies is wat je wil,
maar verdoe je tijd niet met verbazing.

3531f84deb19ee7e984a1e1565496fc4.jpeg

Je vindt dit gedicht op pagina 132!

Reacties op: Blackout poetry voor leesclubboek ‘Het geheime leven van schrijvers’ van Guillaume Musso

Het geheime leven van schrijvers - Guillaume Musso Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners