Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Birgit_1989

Book haul juli 2018

18-08-2018 door Birgit_1989 10 reacties
In juli kocht ik alweer veel te veel boeken. Ik moet dringend eens een systeem vinden, waardoor ik slechts een beperkt budget uitgeef aan boeken, maar als ik naar een boekenwinkel ga, is het zeer gevaarlijk om met meer buiten te komen, dan ik gepland had. Ofwel moet ik minder vaak binnengaan in een boekenwinkel. Ik zal dit eens bekijken, want ik wil toch wel wat meer centjes sparen, dan ik nu doe.

In de Fnac kocht ik een vijftal boeken: Mijn documenten van Alejandro Zambra, Digitalis van Thierry Geerts, Het buitengebied van Adriaan Van Dis, Zomerleugens van Bernhard Schlink en Is dit een mens van Primo Levi. Van Alejandro Zambra heb ik reeds Formas de volver a casa gelezen voor mijn studies. Ik vond dit een zeer mooi boek en heb ondertussen nog een aantal andere boeken van Alejandro Zambra gekocht en ik moet die dringend eens gaan lezen, want volgens mij is het wel een interessante auteur. Het boek van Adriaan Van Dis werd aangeraden tijdens Iedereen Leest waar ik maandelijks naartoe ga in de Vooruit. Ik verwacht hier toch wel veel van, want ik heb al veel positieve dingen over dit boek gehoord. Van Bernhard Schlink las ik reeds De voorlezer en het boek en ook de film hebben een enorme indruk op mij nagelaten. Ik wil graag ook wat meer van hem lezen, want hij is volgens mij toch wel een belangrijke hedendaagse auteur in het Duitse boekenlandschap. Het boek van Primo Levi en Thierry Geerts kocht ik omdat deze mij inhoudelijk aanspreken. Ik heb nog niets van hen beide gelezen en ben toch wel benieuwd.

Verder in de Walry kocht ik Kleine encyclopedie van de eenzaamheid van Johanna Spaey, Een odyssee van Daniel Mendelsohn en De naakte waarheid van Ignaas Devisch. Ik heb van geen van de drie schrijvers al iets gelezen, maar op de een of andere manier spraken de boeken mij wel aan. Dus heb ik ze gekocht. Ik hoop in ieder geval dat ze me zullen bevallen. 

Verder kocht ik in de Standaard Boekhandel Everless van Sara Holland en De schoonheid van de nacht van Gabriele d’Annunzio. Everless heb ik gekocht, omdat ik wil meedoen aan een Young Adult challenge op Hebban.nl, maar ik vrees er een beetje voor dat het mijn ding zal zijn, want ik ben het Young Adult genre wat ontgroeid. Ik denk dat het boek van Gabriele d’Annunzio me meer zal bevallen, ook al ben ik niet echt bekend met die auteur, maar ik heb zijn naam al meerdere malen horen vallen en ik hoop dat het toch een goed boek zal zijn.

Op het werk kocht ik Het monster van Essex van Sarah Perry, Becks laatste zomer van Benedict Wells, Narziss en Goldmund van Hermann Hesse en Vaderland van Fernando Aramburu. Het Monster van Essex kocht ik in het teken van mijn Europese Literatuur Prijs 2018-project en daar verwacht ik toch vrij veel van. Het boek van Benedict Wells las ik reeds en vond ik wel op een absurde manier leuk om te lezen. Ik kocht dit boek omdat ik reeds Het einde van de eenzaamheid van hem gelezen had, waar Benedict Wells is mee doorgebroken in het buitenland en Becks laatste zomer is zijn debuutroman. Het boek van Hermann Hesse, Narziss en Goldmund, heb ik gekocht omdat ik meer klassiekers wil lezen en dit boek spreekt mij om de een of andere reden wel aan, omdat ik denk dat er wat mythologie in dit boek verweven zal zijn, verwijzend naar Narcissus uit de Romeinse Mythologie, maar dit ben ik niet honderd procent zeker, maar ik hoop het wel. Vaderland van Fernando Aramburu kocht ik omdat dit een leestip was op de site van langzullenwelezen.be en ik toch wel benieuwd ben of dit een goed boek is of niet. 

In het Paard van Troje heb ik ook serieus mijn slag geslagen en heb ik een zestal boeken gekocht: Weg van liefde van Alain de Botton, Tien argumenten om je sociale media-accounts nu meteen te verwijderen van Jaron Lanier, Hemel en hel van Jón Kalman Stefánsson, Portret van een man van Jens Christian Grondahl, Over het vak. Een schrijver, zijn collega’s en hun werk van Philip Roth en Lezen in Frankrijk. Een literaire tour de France van Margot Dijkgraaf. Het boek van Alain de Botton kocht ik omdat de Botton toch wel een bekende filosoof is en zijn boeken nu aan een relatief goedkope prijs verkocht worden. Het boek over de sociale media kocht ik omdat dit helemaal in de lijn licht van mijn offline periode van sociale media. Ik heb een tijdje geleden mijn sociale media accounts opgezegd en ben eigenlijk wel benieuwd naar dit boek om te weten wat de positieve eigenschappen zijn aan het niet hebben van sociale media, want tegenwoordig heeft iedereen sociale media. Van Jón Kalman Stefánsson wil ik al een tijdje iets lezen. Het is weer een Scandinavische auteur en die interesseren mij wel. Dat is ook de reden waarom ik nog een boek van Jens Christian Grondahl heb gekocht, maar ook omdat ik Vaak ben ik gelukkiger gelezen heb van hem en dit een zeer goed boek vond. Het boek van Philip Roth en Margot Dijkgraaf heb ik gekocht omdat deze over literatuur gaan en dit onderwerp mij wel interesseert. 

Ik vrees dat ik in de maand augustus niet veel minder boeken gekocht zal hebben, maar ik moet wel dringend een systeem vinden om mijn budget op een deftige manier te beheren en zo minder boeken te kopen ofwel minder in boekenwinkels binnengaan, want ik lees helemaal niet aan het tempo dat ik boeken koop. Zonder mijn Facebook gaat het wel goed vooruit het lezen, maar toch zou ik mij maandelijks moeten beperken tot het kopen van een aantal boeken die ik zeker zal lezen en niet allerlei folietjes kopen. Ik zal in augustus eens kijken naar een systeem om mijn budget beter te leren beheren vanaf september.







Lees verder op mijn site

Reacties op: Book haul juli 2018