Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Jaap Boekestein Auteur

Blogpost: Jaap Boekestein

Brugge schrijfwedstrijd

Ah, vandaag een vrije dag en lekker tussen de boodschappen door wat met een van mijn proeflezers aan het sparren. Genoeg stof voor een berg blogs, maar ja, zuinig zijn met al dat goud. Straks is het verschoten (Gouden kogels voor de lezers, ik lever kwaliteit) en dan moet ik daadwerkelijk gaan nadenken over een onderwerp ;-)

 

Ook een mailtje binnen van Joeri van Quaethem over de uitslag van de schrijfwedstrijd van Brugge:

Dag fantasystrijders De strijd is gestreden, de prijzen zijn uitgedeeld...Proficiat aan ALLE deelnemers, en vooral aan: 

Isolde Sanders uit Den Haag (NL) met "Het dorp op de rand van de afgrond": Eerste prijs (750 euro)

Anne-Claire Verham uit De Meern (NL) met "De weeffout": Tweede prijs (500 euro)

Django Mathijsen uit Geleen (NL) met "Moord via de kwantumserver": Derde prijs (250 euro)

 

Gepubliceerde auteurs 2014: Sander de Leeuw, Simon Vermeulen, Norbert Rieter Frank, Coen van Duin, Victor Poederbach, Tom Kruijsen, Fred Rabouw, Corina Onderstijn, Bas van der Veer, Cornelie Moolhuizen, Marjolijn van de Gender, Cathinca van Sprundel, Anaïd Haen, Iris Versluis, Carien Touwen, Hay van den Munckhof, Judy Koot, Mike Jansen*, Sophia Drenth*, Jaap Boekestein*, Nienke Pool*, Ineke Brussee* (* keuze van Alex de Jong)

 

De rapporten en de gratis exemplaren van Fantastisch Strijdtoneel IV (voor de gepubliceerde auteurs)

zijn inmiddels onderweg per post. Fantastisch Strijdtoneel IV kan u weldra verkrijgen via www.fantastischeboeken.nl

Ha, een stadgenote heeft gewonen! Leuk! Gefeliciteerd Isolde, en natuurlijk ook Anne-Claire en Django. En alle andere mede-schrijvers die ook in de bundel terecht kwamen. En Joeri en Alex bedankt voor de organisatie, en de jury, en... en... (Jaap stoppen, het is geen Oscar-uitreiking. Dat komt wel in je volgende carriere...)

Niet om achteraf dingen goed te praten, maar ik wist dat ik niet zou winnen. Een verhaal over (zelf)moord was wat te donker voor een eerste plaats, maar ik sta in de bundel, en dat wat absoluut mijn bedoeling. Tja, ik had natuurlijk een ander verhaal kunnen schrijven en opsturen, maar het ontbrak me aan tijd en inspiratie, en toevallig had ik nog een begin liggen van een oud verhaal. Wat bijschaven en uitbreiden, en voila, een wat duister noir (is dat dubbelop?) verhaal was geboren.

Weer eens een tip van papa Jaap: gooit nooit wat weg. Tien jaar later kan het van pas komen bij een verhalenwedstrijd.

Ik ken ongeveer de helft van de schrijvers, wat ik zeer bemoedigend vind. Dat betekent dat de andere helft relatief nieuw is. Prima, het genre leeft.

 

Verder komt er vandaag een schrijversvriend langs die (super de luxe) wil helpen een website op te zetten. Zeer gaaf, want Tais Teng schrijft niet alleen absoluut heerlijk, hij maakt ook prachtige illustraties. Misschien kennen jullie hem nog als lid van het oude Griezelgenootschap maar daarbuiten heeft Tais Teng ook ontzettend veel geweldige boeken en verhalen geschreven.

Verder... Ik heb zowaar een idee gekregen voor een verhaal met het thema 'Vreemde Steden' voor Wonderwaan. Het Idee is er, de opening is er, en ik weet ongeveer de personages en wat die met elkaar gaan doen. Als ik eenmaal een begin heb geschreven komt er waarschijnlijk wel een eind opduiken, en als dat op papier staat, hoef ik alleen begin en eind nog aan elkaar te pennen.

Maar goed, niet te veel over kletsen. Niet dat ik bang ben voor plagiaat, maar als je een verhaal van te voren te veel uitkauwt, dan verdwijnt de lol van het schrijven.

 

Grz

Jaap Boekestein

 

 

 

 

 

 

Reacties op: Brugge schrijfwedstrijd