George Knottnerus Auteur

Blogpost: George Knottnerus

De laatste paddenstoel

Als jonge man was ik vele jaren politiek actief. Mijn grootste drijfveer was om te helpen bouwen aan een duurzame vrede. Daarvoor zette ik mij in. En daarover publiceerde ik. Op een gegeven moment besefte ik dat er heel veel belangen zijn. Wapenindustrie, geheime diensten, politieke partijen, instituties... Er vloeide een stroperige rivier richting bewapeningswedloop en oorlog en daartegenin roeien was ‘a hell of a job’.  Ik besloot de strijd aan te gaan via fictie. Een goed geschreven roman/thriller zou hopelijk meer effect kunnen sorteren dan partijpolitiek of non fictie. Zo werd De laatste paddenstoel geboren. Ik voltooide het manuscript in 1980. Helaas werd mijn jongste broertje toen ernstig ziek. Dat, en mijn zoektocht naar werk voor mijn gezin, slokten alle tijd en energie op. Later deed ik pogingen het manuscript uit te geven en dat lukte bijna. De uitgever stelde echter een aanpassing voor waar ik niet mee kon leven. De maalstroom van het leven nam me mee en het manuscript bleef liggen op de plank tot 2008. Toen had ik meer tijd en nieuwe energie. Daaruit is eindelijk de gepubliceerde versie voort gekomen. Tot mijn grote blijdschap en vreugde kreeg het boek een heel goede recensie van NBD Biblion. De bibliotheken schaften het dan ook in behoorlijk aantal aan. De cover van de eerste druk was creatief vormgegeven. Die van de tweede is meer realistisch.

Lees verder op mijn site

Reacties op: De laatste paddenstoel

De laatste paddenstoel - George Knottnerus Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken