Blogpost: Angélique

Diepe tevreden zucht: ik zit, ik lees, ik leef

Oh wat is het heerlijk dat ik kan lezen!
Dat ik op school vakken heb gehad als taal en lezen.
Begrijpend lezen, technisch lezen, maar ook taal zodat ik het verschil tussen poëzie en een verhaal ken.
Wat heerlijk dat er korte en lange verhalen zijn; dat er spannende en ontspannende verhalen zijn.

Nog fijner dat er zoveel verschillende getalenteerde mannen en vrouwen op deze wereld zijn, die de meest fantastische verhalen kunnen schrijven. Dat ze blije en verdrietige verhalen schrijven, dat ze diepzinnig of heerlijk simpel schrijven, dat ze over liefde en oorlog schrijven.
En dat ik dat allemaal mag en kan lezen.

De wereld gaat buiten gewoon door.
Kindjes worden geboren, mensen gaan dood. Op mijn werk doen zich problemen voor en vrienden hebben het lastig, zijn moe, hebben het druk.

Maar dan is het tijd... Tijd om de klok een beetje langzamer (of juist veel sneller :-)) te laten lopen. Tijd om de boel de boel te laten en te lezen. Fantastisch, op dat soort momenten kan niets me deren. De wereld is even perfect; met een boek, een tijdschrijft of de krant.

Lezen, ik vind het fantastisch!

Reacties op: Diepe tevreden zucht: ik zit, ik lees, ik leef