Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: MarijeMiggiels

Dit is Marijes Hebban

31-05-2022 door MarijeMiggiels 62 reacties
Hebban vierde afgelopen zondag haar 8e verjaardag en dat was de eerste keer dat ik getuige was. Prachtig hoe de crewleden ieder terug- en vooruitkeken op hun tijd bij Hebban én alle leden uitnodigen om hetzelfde te doen. Ik doe mee en geef hieronder antwoord op 7 Hebbanvragen. 

1. Waar en hoe begon Hebban voor jou?
2. Wat is voor jou de belangrijkste ontdekking geweest in acht jaar Hebban?
3. Welk onderdeel of element van Hebban is bij jou het meest geliefd?
4. Welk verrassend boek, auteur of genre heb je leren kennen op Hebban?
5. Wat betekent Hebban voor jou?
6. Wat zou je heel graag op Hebban terug willen zien?
7. Wat heb je op Hebban nog niet gedaan en zou je in de toekomst wel willen doen?

Waar en hoe begon Hebban voor jou? 
Op 21 september vorig jaar ging ik op zoek naar een app om in bij te houden welke boeken ik gelezen heb en ik stuitte op de app van Hebban. Ik installeerde de app en ging aan de slag. Wat ik toen nog niet wist, is dat Hebban zoveel meer biedt dan de app. Die ontdekking kwam pas in december en vanaf dat moment was ik echt helemaal verkocht. 

Wat is voor jou de belangrijkste ontdekking geweest in acht jaar Hebban?
Nou ja, dat is natuurlijk überhaupt het bestaan van Hebban! De app is heel handig, maar de website biedt zoveel meer dan dat. Dat er een hele community van lezers bestaat is voor mij de ontdekking van de eeuw.

Welk onderdeel of element van Hebban is bij jou het meest geliefd?
Dat is de community zelf. De crew en alle lezers. Ik vind het ontzettend bijzonder dat iedereen gelijk is, iedere mening telt en niets is verkeerd. Ik heb dat nog nooit zo meegemaakt. Niet in het echte leven, noch online. Dat is de verdienste van ons allemaal denk ik en niet in het minst ook van de crew die ervoor zorgt dat wij de ruimte hebben om ons ei kwijt te kunnen. 

Welk verrassend boek, auteur of genre heb je leren kennen op Hebban?
O jemig, eigenlijk is dat nu al heel veel, maar toen ik in juli weer startte met lezen, was ik vooral bezig met true crime en feelgood. Mijn leesniveau is in die korte tijd behoorlijk opgetild. Ik heb net nog genoten van Grand Hotel Europa en Hex die ik beiden zonder Hebban waarschijnlijk niet gelezen zou hebben, maar het bijzonderst vond ik misschien wel de magisch realistische verhalenbundel Vergeten reis van Silvina Ocampo. Door het lezen van dat boek heeft mijn zelfvertrouwen een grote vlucht genomen en durf ik veel meer op te pakken. 

Wat betekent Hebban voor jou?
Hebban is de reden dat ik ''s ochtends het liefst in bed wil blijven liggen om te lezen en over boeken te kletsen. En toch moet ik echt eruit om een heleboel andere belangrijke en leuke dingen te doen. Sinds ik mijn plezier in lezen weer herontdekt heb, is mijn leven echter echt veel leuker geworden en Hebban levert daar een grote bijdrage aan. Ik kijk iedere dag op de homepage wat er voor nieuws is, hou m'n lijsten bij, lees over nieuwe boeken en geniet van alle samenleesprojecten. Volgende week donderdag heb ik ook mijn eerste live ontmoeting met andere Hebban leden en daar heb ik waanzinnig veel zin in. Hebban maakt mijn leven leuker! 

Wat zou je heel graag op Hebban terug willen zien?
Ik zou het fijn vinden om mijn e-mailadres zichtbaar te maken voor mijn Hebban vrienden, maar dus dan ook alleen voor leden die ik volg of een berichtenfunctie, prikbord of iets dergelijks op de profielpagina's zodat het iets makkelijker wordt om iemand een persoonlijk bericht te sturen. Daarnaast op de boeken pagina welke volgers dat boek gelezen of op de will heeft staan. 

Wat heb je op Hebban nog niet gedaan en zou je in de toekomst wel willen doen?
Er is nog heel veel wat ik niet heb gedaan en wat ik wel zou willen doen, maar ik vind deze vrijblijvendheid ook wel weer prettig. Er zit geen druk op en gezien het aantal samenleesprojecten waar ik aan mee doe is dat nog niet zo gek. Ik laat de toekomst uitwijzen waar het verder nog naartoe gaat met mij. Ik overweeg wel een sollicitatie naar recensent en overweeg ook wat meer te bloggen. In ieder geval heb ik mezelf beloofd een keer een blog te schrijven over de combinatie ADD en dyslexie bij jonge kinderen.

Nogmaals van harte Hebban en crew! Op nog vele jaren meer 🥳

Reacties op: Dit is Marijes Hebban

Vergeten reis - Silvina Ocampo Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners