Blogpost: wereldwoudWendy

Een 'vrouwenboek' vol spanning, mythologie, fantasie en natuur

"Lang geleden dat een boek mij zo positief heeft verrast! 1f333.png1f332.png1f334.png1f342.png... Hou je van spanning, mythologie, fantasie en de natuur, dan is dit 'vrouwenboek' zeker een aanrader. 1f340.png"  - N. 

Warme groeten vanuit de Antwerpse Kempen. De donkere dagen nodigen ons uit om meer naar binnen te keren en ons bewuster te worden van onze verbindingen en relaties met anderen - mensen, bomen, rotsen, plaatsen. In meer noordelijke culturen zie je dat de mensen meer boeken lezen. Het is te koud om lang buiten te zijn, maar verhalen kunnen ons verbonden doen voelen. Daarom vind ik dit een goed moment om mijn nieuwe boek 'De witte droom' te promoten.

Na veel jaren van zwoegen achter mijn pc, de nodige writer’s blocks en wat 'geniale ingevingen' is het nu eindelijk klaar en ik ben er ontzettend trots op! Ik heb mijn boek uitgegeven via Brave New Books en daar is het onder andere ook - vanaf dit weekend - te koop.

Een samenvatting
Suzanne zoekt naar haar vermiste dochter, die geassocieerd wordt met een ecoterroristische aanslag in Japan. Tijdens de zoektocht naar haar dochter wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden. Zo komt ze steeds dichter bij de mysterieuze waarheid van een groot familiegeheim.

“De witte droom” is een boek vol fantasie en avontuur, dat je meeneemt naar verschillende culturen en je met een dromerige blik een aantal harde waarheden van het leven doet trotseren. Deze mystieke ecothriller voert je van het mysterieuze Japan via de rauwe Schotse natuur naar oeroude wouden in Kameroen en verborgen plekken in Pakistan.

Meer achtergrondinformatie
Lezers van mijn eerste boek, Als Meubels Konden Spreken, merkten op dat ik een vlotte pen heb en kan schrijven. Aan mijn eerste boek heb ik een halfjaar gewerkt. ‘De witte droom' is een vrucht van jaren fantasie en zoek- en schrijfwerk. Voor mij voelt dit boek aan als mijn eerste kind.
Ook heb ik met dezelfde redacteur samengewerkt: Galia van de Wouwer van In Eigen Woorden. Van deze talentvolle dame - met een geweldige aandacht voor detail - heb ik veel geleerd.

Dit boek is vooral voor mensen die van een beetje fantasie, mythologie en (eco)spirituele ideeën houden.
Het is voor mij een hervertelling van de mythe van Demeter-zoekt-Persephone-en-haar-eigen-groei: het gaat ook over familie en hoe trauma’s worden doorgegeven van moeder naar dochter. Het boek heeft verschillende lagen. Tijdens onze samenwerking merkte Galia nog op dat het bijna eng is dat ik al jaren geleden over een ziekte schreef die het symptoom is van gebroken natuurverbindingen. Voor mij staat de witte droom symbool voor een mysterieuze ziekte, een symptoom dat wijst op gebroken relaties met de rest van de natuur, met je eigen natuur.
Kennen jullie mensen die zulke boeken graag lezen?

Boekomslag
De boekomslag is ontworpen door Laura Brusselaers. Zij is een Belgische houtgravurekunstenaar. Aangezien enkele hoofdstukken zich in Japan afspelen en houtdruk ook een motief is, Laura over dezelfde thema’s als ik nadenk en zij even dromerig naar natuurverbindingen kijkt als ik, heb ik haar gevraagd om deboekomslag te maken. We hadden een toffe samenwerking (coronaproof). Voor mij was het belangrijk dat de boekomslag je vertelt dat je het bos ziet, maar dat het bos jou ook ziet. Laura’s instagram is echt tof: https://www.instagram.com/forest.edge.atelier/

Het boek telt 454 bladzijden. Ja, iets dikker dan Harry Potter en de gevangene van Azkaban. Je kan het via bravenewbooks.nl kopen. Het ebook is beschikbaar op bol.com en amazon. 
Het boek is te koop op http://www.bravenewbooks.nl/books/178910

 Een kleine update over mij
Ik ben een bosbadgids, milieuwetenschapper en schrijver. Afgelopen vier jaar verdeelde ik mijn tijd tussen België, Japan, Thailand en Scandinavië. Ik ben ook een ‘serial rooter’: ik wortel in meer plekken, ontvang liefde en wijsheid van die tijdelijke diepe worteling en leer zo van verschillende culturen. Ik probeer ook iets terug te geven. Lezers merken dit ook in de blogs die ik sinds 2016 voor Mo* magazine schrijf of in vorig werk. Deze zomer werd ik toegelaten tot de Schrijversacademie en daar werk ik aan een derde boek. Sinds eind september zijn mijn doctoraatsonderzoek en -beurs van de Japanse overheid afgelopen en ben ik dit grote project van drie jaar aan het afronden.  Tegelijk biedt deze tussenperiode mij een kans om creatief bezig te zijn aan een grotere missie: met verhalen en bosbaden mensen inspireren om bewuster te worden van hun verbindingen met de rest van de natuur.

In een volgende blog ga ik meer vertellen over de 'wintermythes' die in mijn verhaal zijn verwerkt. Ook schrijf ik op www.instagram.com/wereldwoud meer over bosbaden, folklore en verweef ik die verhalen met lokale milieugeschiedenis.

Ik kijk uit om op Instagram of hier meer van je te horen.  

Reacties op: Een 'vrouwenboek' vol spanning, mythologie, fantasie en natuur

De witte droom - Wendy Wuyts Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken