PatrickMaes Auteur

Blogpost: PatrickMaes

Er is leven na de dood!

Dit is tenminste wat Patrick Maes uit Nieuwpoort beweert in zijn nieuwste thriller” Sheol, de wachtkamer.” die in december in de boekhandel verschijnt.

Een ongeval, drie doden waaronder Peter.
Peter ontwaakt op Sheol, het dodenrijk zoals meer dan zestig keer beschreven in de Bijbel.
Zijn overleden ouders vangen hem op en proberen hem zijn plaats te laten vinden in de rauwe onderwereld waar generatieconflicten, verdoemde zielen, engelen en demonen een harde realiteit zijn.
Peter beseft dat hij op aarde is misleid door de hedendaagse visie van evolutie en religie en besluit een razend gevaarlijke tocht doorheen het dodenrijk te ondernemen met als enige doel zijn nog op aarde levend zoontje te verwittigen.
  

Wij mochten de auteur alvast even aan de tand voelen.

Red: Een niet alledaags thema. Het verhaal speelt zich helemaal af in het hiernamaals.
Patrick: Klopt, Peter overlijdt op de derde pagina en hoewel hij voorheen nooit in het leven na de dood heeft geloofd staat hij plots op Sheol, het dodenrijk, waar hij begroet wordt door zijn overleden ouders en grootouders.
Red: we zien in de flaptekst verdoemde zielen, generatieconflicten,… het is geen verhaal over rijstpap en gouden lepeltjes lijkt het ons.
Patrick:  Dat is het niet, inderdaad. Ik ben een grote fan van Stephen King en horror in het algemeen. Je kan je dus de stijl van deze thriller wel inbeelden. Zelden werd een hoofdpersonage zo door de molen gedraaid als in dit verhaal, maar hij heeft het eeuwig leven nu, dus hij kan wel wat hebben… Kijk, als je plots samen bent met generaties die honderden jaren voorheen hebben geleefd en dus nooit met onze hedendaags maatschappij in aanraking zijn gekomen lijken conflicten niet ver gezocht. Tot vijftig jaar geleden waren de mensen heel vroom, sommigen hebben hun leven gegeven uit overtuiging. Het is logisch dat onze  huidige generatie daar niet met de rode loper wordt ontvangen.
Red: Je spreekt over engelen en demonen, en de hedendaagse visie van evolutie en religie.
Patrick: Ik ben gepassioneerd door natuurkunde en wetenschap, maar ook door religie. De basis van dit verhaal is de schijnbaar onoverbrugbare kloof tussen beide. Als je gelooft in wetenschap en evolutie en plots sta je in het dodenrijk,  je ziet dat demonen en engelen echt bestaan. Hoe passen deze elementen dan samen?
Red: vertel…
Patrick: (lacht) Daarvoor zal je boek moeten lezen. Aan dit werk is enorm veel research vooraf gegaan. Ik heb gesproken met verscheidene mensen die een bijna-doodservaring hebben gehad, met wetenschappers, natuurkundigen, mediums en bestsellerauteurs over het genre. Met evolutionisten en creationisten. Ook met Bijbeldeskundigen en godsdienstdocenten. De stellingen zijn onderbouwd en dit maakt het voor Peter, en voor de lezer, ook zo confronterend. Hoewel het uiteraard fictie is wilde ik dat alles klopt, dat alle puzzelstukjes perfect in elkaar passen, dat het echt kàn…
Red: Het verhaal is dus dat Peter contact wil maken met zijn nog levende zoon om hem te waarschuwen.
Patrick: Het wordt Peter algauw duidelijk dat de plaats waar je uiteindelijk terechtkomt en hoe je daar behandeld wordt een rechtstreeks gevolg is van hoe je je leven op aarde hebt doorgebracht. Peter weet dat hij het verpest heeft en wil zijn zoontje dit vertellen om hem de ontberingen die hij zelf moet ondergaan te besparen. Er zijn ontzettend veel boeken geschreven en films gemaakt over levenden die plots geesten of doden zien maar dit is het omgekeerde verhaal. Een dode zoekt om contact te maken met een levende, en dit blijkt niet zo simpel. Als je er even bij stilstaat is het toch onwezenlijk dat je anno 2020 nog een volledig nieuwe wereld kan beschrijven waar nog niemand aan gedacht heeft maar 75% van de bevolking wel in gelooft. Na Westeros, Harry Potter, Star wars, de apocalyptische werelden, noem maar op… vreemd vind ik dat.
Red: Singel uitgeverij schreef: “De hel van Danté is er niets bij, fantastisch beschreven. Misschien toch maar een Bijbel lezen.” Beefcake Publishing noemt je werk: “Vlot, boeiend, spannend en confronterend.” Mooie woorden, uiteindelijk komt het werk uit bij  uitgeverij Beefcake uit Gent.
Patrick: Er was heel wat interesse uit Nederland maar na een ontmoeting met Inan van Beefcake voelde ik meteen dat het goed zat. Hij was onmiddellijk laaiend enthousiast over het project en ik voelde dat we op dezelfde golflengte zaten. Het is niet de grootste uitgeverij van België maar ze brengen elk jaar een twintigtal kwalitatieve werken uit en groeien elk jaar. Het is hun energie en enthousiasme die me over de streep heeft getrokken. Bovendien hanteren ze een, in de uitgeverswereld, een uniek concept van promotie en marketing.
Red: wat onderscheidt hen dan van de anderen?
Patrick: Wel, reguliere uitgevers brengen een boek uit, verdelen het over de boekhandels die het willen kopen en wachten dan af of het iets wordt. Beefcake werkt anders.De opbrengst van een aantal van boeken die eerst worden gereserveerd wordt volledig aangewend om een grote promotie en marketing op te zetten tegen dat het boek daadwerkelijk op de markt komt. Alles wordt ingezet om dit met de spreekwoordelijk “toeters en bellen” aan te kondigen. Zo bereik je een grotere markt in België en Nederland en kunnen we dit project naar waarde aankondigen. Dit concept van uitgeven is heel populair in Amerika maar hier nog niet volledig doorgedrongen. Inan is hier de voorloper in. Vroeger was het heel gewoon als er een nieuwe cd van je favoriete groep uitkwam hem te “pre-salen”, nu is dit gewoon hetzelfde met boeken.
Red: Klinkt ambitieus, inderdaad. En waar kunnen we je werk “pre-salen”
Patrick: Het platform komt heel binnenkort online op de website van Beefcake Publishing. Van daaruit kan het gedeeld worden. Let wel: ik heb beslist om deze beperkt te houden. We geven slechts 300 boeken in voorverkoop uit. Deze zal ik nummeren, een persoonlijk boodschap inschrijven en uiteraard signeren. De prijs is niet anders als moest je het boek na uitgave in de boekhandel of op Bol.com kopen maar je hebt wel als allereerste een gelimiteerde uitgave beet … en als je bedenkt dat een eerste druk (500 exemplaren) van “Harry Potter” onlangs geveild werd voor 85000 euro heb je misschien de beste belegging van dit jaar gedaan. (lacht)
Red: Bedankt voor dit gesprek, hou ons op de hoogte en veel succes.  

Lees verder op mijn site

Reacties op: Er is leven na de dood!

Sheol, de wachtkamer - Patrick Maes Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken