Blogpost: Peter Vanderfeesten

Er zijn meer gratis e-books dan je denkt

c7d6c9e23523423c7f83e464bcb13639.png
Sorry voor de schreeuwende illustratie, maar ik wilde graag eens reclame maken. Maar het schreeuwen dekt toch wel de lading, het gaat echt om e-books van nul euro. Kijk maar eens op de digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren. Ik heb geen verstand van copyright, maar in deze stoffige site staan tussen de middeleeuwse boeken ook nog moderne boeken, jawel, in “epub” formaat. Van Carmiggelt bijvoorbeeld, of van Maarten 't Hart. Die vind je bijvoorbeeld niet op Gutenberg.org. Waarom ze wel op deze site mogen staan, weet ik niet. Wellicht hebben de auteurs over hun hart gestreken en de teksten aan de Koninklijke Bibliotheek beschikbaar gesteld. De site is echter moeilijk doorzoekbaar en daarom zul je gauw e-books die er wel zijn, over het hoofd zien. Maar er is een alternatieve weg, om de juweeltjes er uit te halen.

Zoeken

De site geeft niet makkelijk haar e-books prijs.Als je een titel ziet, gaat het vaak om de eerste druk, en daar is in de meeste gevallen geen digitale versie van gemaakt. Als je verder zoekt, dan kom je er achter dat de laatste druk van dezelfde titel wel een digitale versie heeft. Het zoeken naar gratis e-books is op deze site daarom moeilijk. Ik vond toch een manier om snel e-books van schrijvers, genre, of titel op een rijtje te krijgen.

Verstoppen

63d3d16cddfc7dd53c8d3f37e8d62ef9.pngDe site dbnl.org is een meester in het verstoppen van gratis e-books. Maar er zijn echt meer gratis boeken dan je denkt. Je moet ze dus weten te vinden met een beter zoekgereedschap. Maar ik ben overweldigd door het grote aantal boeken dat je zo kunt lezen. Wat een leuke site, qua inhoud!


Doorverwijzen
.

Hier op Hebban zijn de blog mogelijkheden begrijpelijkerwijs niet erg uitgebreid. Het is vervelend om stukjes code of computer-instructies goed weer te geven. Daarom wil ik graag verwijzen naar mijn blog, als je er in geïnteresseerd bent. Het kost even moeite, maar de reis naar schateiland was gelukkig ook niet te gemakkelijk.Lees verder op mijn site

Reacties op: Er zijn meer gratis e-books dan je denkt

Gesponsorde boeken